Studenţii din Iaşi îşi aleg cei mai merituoşi dascăli – Gala Profesorului Bologna

joi, 25 februarie 2016, 18:33
1 MIN
 Studenţii din Iaşi îşi aleg cei mai merituoşi dascăli – Gala Profesorului Bologna

Studenţii universităţilor din Iaşi sunt chemaţi din nou de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România să-şi voteze profesorii preferaţi în Gala Profesorului Bologna.

Decretat a fi unul dintre cele mai importante evenimente pe care le organizează ANOSR, şi singurul la nivel naţional în care studenţii pot să îşi evalueze profesorii într-un mod cât mai obiectiv, manifestarea a ajuns deja, anul acesta, la cea de-a noua ediţie. Ea va fi organizată de către Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia (LSUA) între 3 şi 5 iunie.

„Acest proiect are la bază conceptul de învăţă­mânt centrat pe student şi care îşi pro­pune să identifice şi să premieze acele modele de profesori care inspiră şi motivează studenţii, oameni care ne fac studenţia mai frumoasă şi atractivă. Este singura iniţitivă naţională din România care omagiază şi răsplăteşte simbolic profesorii care au reuşit să depăşească gra­niţele materiei pe care o predau“, au precizat reprezentanţii ANOSR.

În perioada următoare, mai exact, între 4 şi 6 martie, va avea loc la Iaşi un atelier de formare a studenţilor evaluatori din cadrul proiectului, care vor merge în urma unor nominalizări făcute online în diferite universităţi, la modul incognito, pentru a vedea dacă respectivele cadre didactice „respectă profilul unui profesor Bologna veritabil“.

Comentarii