Aberaţiile ştiinţifice ale lui Novak Djokovic: Poate purifica apa poluată cu rugăciuni

joi, 25 iunie 2020, 09:12
2 MIN
 Aberaţiile ştiinţifice ale lui Novak Djokovic: Poate purifica apa poluată cu rugăciuni

Bilanţul negru al turneului de tenis organizat în plină pandemie de tenismenul Novak Djokovic l-a transformat pe sârb în ţinta presei din toată lumea. Poziţiile sale controversate în legătură cu ştiinţa sunt denunţate acum drept ”prostii” sau ”idioţenii” de cercetători, sportivi sau ziarişti, care au făcut bilanţul declaraţiilor şi acţiunilor nesusţinute ştiinţiific. 

Antivaccinist. Djokovic a declarat încă de la debutul pandemiei de coronavirus, când miliarde de oameni îşi puseseră speranţa într-un vaccin, că nu se va vaccina. Mai mult, a spus că dacă va fi obligatoriu vaccinul pentru tenismeni, ar putea renunţa la sportul profesionist. După ce declaraţia lui a fost aspru criticată de comunitatea de ştiinţă, dar şi de fani, el a revenit cu o declaraţie pentru New York Times şi a spus că refuză vaccinarea pentru că e confuz, ”la fel ca toată lumea”.

Crede că apa şi alimenteze pot fi purificate cu rugăciuni. În luna mai, în plină izolare generală, Djokovic a participat la o serie de dialoguri online pe Instagram cu Chervin Jafarieh, fondatorul unui brand de clinici naturiste. În timpul discuţiilor, tenismenul sârb a spus că ”am văzut oameni care, prin transformări energetice, prin puterea rugăciunii, reuşesc să transforme cele mai poluate ape în apă tămăduitoare. Pentru că apa reacţionează – oamenii de ştiinţă au dovedit asta – moleculele din apă reacţionează la emoţiile noastre”, potrivit portalului australian News.

El a fost imediat ironizat de un alt tenismen, Tennys Sandgren, care a scris pe Twitter că ”Dacă Novak nu se infectează cu Covid o să încep să-mi binecuvântez apa cu vibraţii pozitive”.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

Comentarii