De Sănătate

Punem punctul pe știi

Alertă maximă: doi ieşeni au murit de gripă!

miercuri, 12 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Alertă maximă: doi ieşeni au murit de gripă!

Vârstele acestora sunt de 61, respectiv 71 de ani, şi amândoi aveau alte boli preexistente. La nivel naţional sunt înregistrate 29 de decese din aceeaşi cauză.

 

Doi ieşeni au murit din cauza gripei, în ultima săptămână, a anunţat Centrul Naţional de Combatere şi Control al Bolilor Transmisibile. În primul caz este vorba despre un bărbat de 61 de ani, nevaccinat antigripal, şi la care a fost confirmat virusul gripal tip A. Al doilea pacient decedat este o femeie de 71 de ani, nevaccinată, şi la care, de asemenea, a fost confirmat virusul gripal tip A. Ambii pacienţi aveau condiţii medicale preexistente, adică sufereau şi de alte boli.

Tot în ultima săptămână, la nivel naţional s-au mai înregistrat alte două decese din aceleaşi cauze, ajungându-se, în total, la un număr de 29 de decese. Este vorba despre un bărbat din judeţul Argeş, de 78 de ani, şi altul din judeţul Mureş, de 51 de ani. Niciunul nu era vaccinat, şi ambii prezentau şi alte boli. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri: evitarea aglomerărilor umane, evitarea pe cât posibil a contactului cu persoanele bolnave, spălarea mâinilor tot timpul, izolarea persoanei bolnave de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic, folosirea de către persoanele bolnave a batistelor igienice, în caz de tuse sau strănut, aerisirea încăperilor sau a birourilor, menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate, evitarea vizitării bolnavilor sau suspecţilor de gripă, respectarea unui regim de viaţă sănătos. (Silvia CRAUS)

Comentarii