Azi încep Zilele UMF. Iată principalele manifestări!

luni, 07 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Azi încep Zilele UMF. Iată principalele manifestări!

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” sărbătoreşte săptămâna aceasta 141 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină, în cadrul fostei Universităţi din Iaşi. 

Astfel, în perioada 7-12 decembrie, în cadrul Zilelor UMF Iaşi 2020, vor avea loc o serie de evenimente transmise online, printre acestea numărându-se inaugurarea Centrului de Simulare „Prof.Univ.Dr. Cristian Dragomir”, prelegeri ştiinţifice şi culturale, Zilele Porţilor Deschise pentru viitorii studenţi de la programele cu predare în engleză şi franceză, având loc totodată şi lansări de carte şi o celebrare a celor 55 de ani de la reînfiinţarea Facultăţii de Farmacie.

„A fost un an greu, plin de provocări, dar iată că am supravieţuit şi pot spune că am ieşit învingători din această luptă, pentru că am ştiut să fim solidari, empatici şi rezilienţi”, a subliniat rectorul Viorel Scripcariu. Ceremonia aniversară va avea loc vineri. La eveniment sunt invitaţi, alături de conducerea UMF, şi oficialităţi ale Iaşului, urmând ca în cadrul manifestării să fie premiaţi profesorii emeriţi şi profesorii onorifici ai Senatului, dar şi pe absolventul Facultăţii de Medicină care a reuşit performanţa de a obţine cea mai mare medie din ţară la concursul de rezidenţiat din acest an.

Tot vineri, de la ora 11.00, academicianul Bogdan C Simionescu, vicepreşedintele Academiei Române, va susţine prelegerea „Provocările ştiinţei şi tehnicii în secolul al XXI-lea”. Programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe site-ul universităţii. 

Comentarii