De Business

Punem punctul pe știi

Biletele de avion pe rutele interne din România sunt mai scumpe decât cele externe

marți, 27 aprilie 2021, 10:10
1 MIN
 Biletele de avion pe rutele interne din România sunt mai scumpe decât cele externe

Românii din Diaspora se întorc acasă pentru Sărbătorile Pascale, astfel că 56% dintre biletele de avion vândute cu date de călătorie în preajma Paştelui au ca destinaţie România, potrivit datelor agenţiei online de turism Vola.ro, potrivit căreia biletele de avion pentru Italia sau Marea Britanie sunt mai ieftine decât la cele pe rute interne din România.

Potrivit Vola.ro, dată fiind cererea crescută pentru destinaţii cu o comunitate mare de români, cum ar fi Italia sau Marea Britanie, adesea biletele de avion din sau spre aceste destinaţii pot fi achiziţionate cu preţuri mai mici decât acelea plătite pentru un zbor intern în România.

"Astfel, conform datelor furnizate de Vola.ro, românii plătesc, în medie, 81 de euro pentru un bilet cu plecare din Marea Britanie şi destinaţie România, în vreme ce pentru un zbor România-Marea Britanie, tariful mediu este chiar mai mic, anume 62 de euro. O situaţie similară este şi în cazul România-Italia, unde românii achită, în medie, 65-70 de euro pentru călătorii spre sau dinspre Italia, prima ţară europeană care a impus un lockdown anti-COVID-19", mai arată compania.

În acelaşi timp, pentru călătorii interne în România, tariful mediu al biletelor de avion este de 86 de euro per segment de zbor, preţ ce ar putea fi pus pe seama taxelor aeroportuare ridicate şi numărului încă redus de curse spre majoritatea oraşelor mari din România.

Marea Britanie, Spania sau Germania se află în topul preferinţelor românilor de Paşte.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii