De Sănătate

Punem punctul pe știi

De ce sa porti aparat dentar? Sa fii sanatos e „cool”! (P)

joi, 16 februarie 2023, 13:23
3 MIN
 De ce sa porti aparat dentar? Sa fii sanatos e „cool”! (P)

Multi cred ca purtarea unui aparat dentar ajuta doar la alinierea dintilor, oferind din nou un aspect estetic impecabil, insa avantajele aduse sunt, de fapt, mult mai numeroase. Iata cum poate un dispozitiv ortodontic sa contribuie la prevenirea si eliminarea unui lung sir de probleme de sanatate!

Corecteaza pozitia dintilor si spatiile interdentare inestetice

Anomaliile dentare pot fi rezolvate cu usurinta prin intermediul acestui instrument medical deosebit de eficient, care a trecut prin numeroase transformari de-a lungul anilor pentru a indeplini in prezent cu succes sarcini din cele mai dificile. Corectarea pozitiei dintilor si a spatiilor interdentare este una dintre misiunile de baza ale unui aparat dentar.

In ciuda faptului ca tratamentele sunt in majoritatea cazurilor de durata si presupun vizite destul de dese la cabinetul stomatologic, rezultatele exceptionale obtinute in final demonstreaza ca procedura merita din plin tot acest efort depus. Gama diversa de dispozitive ortodontice la care poti apela raspunde tuturor cerintelor, de la cele estetice la cele financiare. Poti opta astfel pentru solutiile clasice sau pentru cele moderne, vizibile sau "invizibile", beneficiind de cele mai bune rezultate. Lista avantajelor, insa, nu se incheie aici!

Corecteaza masticatia si ajuta procesul de digestie

Te-ai intrebat vreodata ce consecinte are o "calcatura" stramba a dintilor? Denumita in termeni de specialitate malocluzie dentara, aceasta afecteaza mult procesul de masticatie si digestie, declansand o multitudine de probleme de sanatate la nivelul stomacului, intestinului subtire si colonului.

Dispunerea incorecta a dintilor pe arcade, discrepantele dintre marimea maxilarului si cea a dintilor, precum si disproportiile dintre maxilar si mandibula ingreuneaza procesul masticatiei – alimentele fiind inghitite deseori aproape intregi, poate duce la fracturi dentare si poate determina dificultati in exprimare. Din acest motiv, este absolut necesara montarea unui aparat dentar pentru a corecta cat mai repede muscatura incorecta.

Imbunatateste dictia si iti reda zambetul cuceritor

Dictia ta va fi una perfecta odata cu reasezarea normala a dintilor, iar zambetul cuceritor iti va da mai multa incredere in tine. Nu vei mai avea retineri atunci cand va trebui sa razi si nici nu te vei mai abtine in discutii de teama ca sunetele emise te vor pune intr-o postura nedorita. Tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceste inconveniente este sa iti programezi cat mai curand o consultatie la cabinetul medicului stomatolog pentru a decide ce dispozitiv este mai potrivit in cazul tau.

Imbunatateste sanatatea orala

Rezultatele obtinute cu ajutorul dispozitivului ortodontic isi vor lasa amprenta si asupra sanatatii orale. Riscurile de aparitie a afectiunilor dentare si a parodontozei vor fi foarte mult reduse. Dupa cum poate ai observat, atunci cand dintii sunt inghesuiti, igiena orala este dificila, facilitand aparitia tartrului, cariilor si necrozelor, care sunt urmate uneori de extractiile dentare si de tratamentele stomatologice complexe.

De asemenea, muscatura anormala determina exercitarea unor forte inegale asupra dintilor, provocand retractiile gingivale, miscarea si caderea dintilor. Montarea unui aparat dentar poate corecta toate aceste anomalii, imbunatatind clar starea de sanatate orala.

Te ajuta sa iti recapeti increderea in tine

Masurile ortodontice contribuie evident si la imbunatatirea calitatii vietii. Daca obisnuiai sa fii stanjenit in timpul conversatiilor, intalnirilor sau la petreceri, avand impresia ca toti cei din jur privesc doar spre dantura ta inestetica, dupa incheierea tratamentului corectiv te vei putea bucura din plin de orice moment de socializare.

Asadar, nu mai amana tratamentul cu aparat dentar si fii din nou "cool", radiind de sanatate!

Comentarii