Disputa rectorilor la fabrica de doftori

joi, 02 august 2018, 01:50
3 MIN
 Disputa rectorilor la fabrica de doftori

Încurcate mai sunt unele lucruri la fabrica de doftori, stimaţi telespectatori, iar această stare de spirit face parte din tradiţia instituţiei. Este poate locul cu cele mai multe orgolii din târg, care nu pot fi stăvilite nici cu DNA-ul, nici cu vorba bună, nici cu apa acestor ploi atât de abundente. Chiar dacă ONU ar da o rezoluţie în acest sens, tot nu ar putea domoli spiritele, aşa că trebuie să procedăm ca stoicii, să considerăm că acestea sunt inevitabile şi să încercăm să le consemnăm decât să le schimbăm. 

De exemplu, ce ciudat, noul rector a renunţat la toate proiectele pe care le-a moştenit de la fostul rector. Nu tu parcare modernă în faţa instituţiei, nu tu sală polivalentă pentru junii studenţi, întârzieri în construcţia centrului de simulare (desigur, aici trebuie pus un bemol, pentru că acesta este pe listă). La toate astea se adaugă critica deschisă la adresa achiziţiei şi destinaţiei fostului turn al UPA. Colac peste pupăză, intenţionat sau nu, dacă ne uităm la echipa de acum şi cea de înainte, vedem că mai toţi oamenii de bază ai fostului rector au dispărut din organigramă. Este cumva ca în cazul Trump versus Obama. Acum, desigur, fiecare rector are stilul său.

Dacă la fostul observam o descentralizare a conducerii, de spuneai uneori că fabrica este o prăvălie condusă de contabilă, la actualul se vede o sforţare în vederea a ceea ce crede el a fi redresarea situaţiei, a aducerii cârmei în mâna autorităţii academice. Aşa o fi? Mai întâi să observăm că de la rector se aşteaptă şi management economic şi financiar şi că are câteva zeci de milioane de euro care trebuie folosite inteligent. E cazul, prin urmare, să propună proiecte şi să folosească banii, mai mult decât să respingă ceea ce a moştenit. Apoi, desigur, e nevoie de un pic de mai multă atenţie. Cu aceasta din urmă ar fi observat, de exemplu, că exact ceea ce a criticat la amenajarea turnului UPA era scris în propriul program de management cu care a câştigat cursa electorală. Apoi lucrurile vor decurge mai uşor. Dacă sunt bani şi atenţie, restul vine de la sine. Sănătate să mai fie!

Tudorel Toader îl copiază pe Maricel Popa

Nu la fel stau lucrurile în ceea ce-l priveşte pe rectorul Tudorel Toader. El dovedeşte o capacitate de atenţie ieşită din comun, nu alta, şi vom demonstra asta imediat cu un exemplu concret. Acum vreo două luni a fost mare concurs de selecţie a managerului Aeroportului din Iaşi, la care s-au prezentat vreo şapte candidaţi, oameni cu facultăţi în domeniu, cu ore de zbor, de sărituri cu paraşuta, de învârtit elicoptere, de construit piste şi hangare pentru avioane şi aşa mai departe. Echipa de admitere de atunci, coordonată telepatic de Măricel Popa, preşedintele de la Consiliul Judeţean, i-a respins pe toţi şapte, pe motiv că-s proşti grămadă, şi a reluat procedura de selecţie în căutarea unora mai buni.

Drept urmare, la a doua rundă s-au prezentat două persoane, o contabilă şi un politruc, ultimul fiind declarat câştigător. Acum faceţi comparaţia cu selectarea noului şef de la DNA, concurs sub directa îndrumare a rectorului Toader, acum ministru al Justiţiei. S-au înscris patru procurori, fiecare cu experienţă cât încape în domeniu, dar au fost respinşi cu toţii. Urmează partea a doua a concursului. Vi se pare cunoscut? Hmmm, vedeţi ce atent este Toader?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii