Elevi şI profesori din Iaşi, prezenţi în Turcia la un program de învăţare pe termen scurt

miercuri, 07 decembrie 2022, 22:40
1 MIN
 Elevi şI profesori din Iaşi, prezenţi în Turcia la un program de învăţare pe termen scurt

Elevii Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași au participat la activitățile proiectului Erasmus „Let’s Explore our Cultural Heritage with Technology and Art”, în perioada 21-26 noiembrie 2022. Un grup de șase elevi și două cadre didactice au participat în Turcia la o activitate de învățare pe termen scurt. Proiectul urmărește promovarea și respectarea diversității culturale și lingvistice a spațiului european, conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural.

FOTO: Elevi de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași și de la școli partenere din Olanda, Lituania și Italia, care au participat la un proiect Erasmus

Elevii participanți din școlile partenere din Olanda, Lituania, Italia și România au desfășurat activități prin care s-au familiarizat cu școala gazdă, au participat alături de elevii din Turcia la jocuri de cunoaștere, și-au exersat cunoștințele de limbă engleză, au discutat despre muzică și robotică, despre pasiuni și viitor.

Programul a inclus și o lecție de istorie în Amasya – un oraș cu o istorie de 7.500 de ani, casă a geografului roman Strabon, locul de naștere al sultanilor Murad I și Selim. În plus, elevii au învățat cum să pregătească manti (ravioli) la By Chef Academy Samsun. Călătoria prin Amazon Village – un oraș antic artificial pe malul Mării Negre – a construit o punte între trecut și viitor, ajutându-i pe elevi să învețe despre timpurile preistorice și antice. 

 

 

Comentarii