Elevii din Iași merg la școală și săptămâna aceasta, deși sunt mulți bolnavi

luni, 07 februarie 2022, 02:58
1 MIN
 Elevii din Iași merg la școală și săptămâna aceasta, deși sunt mulți bolnavi

În săptămâna în care Iaşul atinge un record al numărului de cazuri de COVID-19, incidenţa pe municipiu ajungând la peste 20 de cazuri la mia de locuitori, şcolile se deschid conform programului obişnuit. Există însă o îngrijorare: cum regulile la nivel naţional spun că şcolile trec toate în online dacă paturile de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt ocupate într-un procent de peste 75%, ochii sunt îndreptaţi către cifrele din Iaşi.

Conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică din datele de pe 3 februarie, paturile destinate pacienţilor COVID-19 din spitalele ieşene erau ocupate în procent de 60%. Un procent ridicat, dar nu încă la punctul în care se mută activitatea în online.

„Aşadar, în săptămâna 7 – 11 februarie 2022, 658 de unităţi de învăţământ/ conexe vor desfăşura activităţile didactice cu prezenţă fizică, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi.

La finalul săptămânii trecute, două şcoli integral şi 117 clase aveau activitatea exclusiv online, în urma depistării mai multor cazuri de infecţie cu COVID-19. În momentul de faţă, la 3 cazuri depistate în aceeaşi clasă, activitatea se mută online, iar la peste 50% de copii infectaţi într-o şcoală, se iau aceleaşi măsuri.

Comentarii