De Business

Punem punctul pe știi

(FOTO) O zi în biroul unei companii IT din Iaşi. Astăzi, la SCC

joi, 18 martie 2021, 18:46
4 MIN

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, se apropie de sfârșitul celei de-a treia săptămână de lucru din sediile firmelor de tehnologie din Iași. El și-a propus să descopere mediul de lucru din companiile care desfășoară activități în sectorul IT&Outsourcing – atât multinaționale, cât și firme românești.

Astăzi, Dan Zaharia ne detaliază o zi de lucru din biroul companiei SCC Romania, urmând ca zilele viitoare să ajungă la Mambu, CGM Software Romania, Continental, Cegeka Romania și Feel IT Services. Până acum, Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania, Centric IT Solutions Romania, HCL Technologies Romania, Preh Romania, Buck Romania, Veo Worldwide Services și Bytex Technologies l-au găzduit în sediile lor.

Dan Zaharia este fondatorul Fab Lab Iași, fiind totodată implicat și în Școala Informală de IT și membru al Consiliului de Transformare Digitală Iași. 

JURNAL DE BIROU: O ZI LA SCC

–––––––––

Companie: SCC Romania

Prezența în România: 2006 in Iasi si Bacău

Nr. angajați: 1050

Nr. angajări in ultimele 12 luni: 250+ noi colegi

Procent femei in companie: 45%

Suprafață birouri:  4.000+ mp in Iasi

Clădire: IDEO la Iasi (nr. 57 pe harta PINmaps)

Corporate Car pusa la dispozitie de ATI Ford: Ford Ecosport 5 usi Titanium 1.0 EcoBoost 125 CP

Pranz livrat de Soft & Grace: Supă cremoasă cu ciuperci; Focaccia cu anghinare, roșii uscate si măsline; Banane cu scortisoara, semințe de canepa si sos susan

La mijlocul săptămânii planificasem să lucrez din birourile SCC Romania din cladirea IDEO dezvoltată de Tester Grup. Și aici, echipa Extind a facilitat negocierile din 2018 și mutarea companiei pe o suprafață de birouri de circa două ori mai mare la începutul lui 2020.

In preambulul vizitei la SCC, primesc un email de la Petronela Pâslaru (inspector SSM in cadrul companiei) cu instrucțiuni precise de creare a contului pe platforma #Workit pentru efectuarea instruirii SSM & SU. Intru pe platforma, 73 de pagini de prezentari mai tarziu, dau si testul obligatoriu la sfarsit. Noroc ca am trecut testul cu minim 70% din răspunsuri corecte, ca de altfel astăzi nu aveam ce să vă povestesc. A doua zi dimineață am primit la semnat un proces-verbal de Instruire cat si restul actelor legate de GDPR si anexe de confidentialitate.

Prima impresie: in total contrast cu lapovița de afară erau lumina si mirosul de cafea proaspătă de la TED's Coffee la parterul clădirii. Și oameni, oameni care își comandau o cafea sau un ceai inainte de a urca la birouri.

Numai bine miercuri era și o ședință de management la etajul 1, la care am primit acordul să stau primul sfert de oră alături de Mihai Bondar (Director, Service Centers) și Cătălin Constantin (Head of HR).

Am apucat să-i felicit pentru cele 3 nominalizări primite la CEE Business Services Summit & Awards 2021, a cărei finală se va desfășura la mijlocul lunii aprilie in Polonia) pentru categoriile:

Most Transformed Workplace – CEE

Top Process-Automation Implementation of the Year

Business Services Firm of the Year – Romania.

De altfel, #SCC are o întreagă panoplie de premii notabile (inclusiv cele de la PIN Awards) în ultimii 5 ani: Compania anului SSC (2016 și 2017), Compania anului de externalizare (2016 și 2017), Biroul de servicii cel mai bine gestionat (2017), Angajatorul anului în externalizare (2018), Inițiativa anului pentru învățare și dezvoltare (2018), Best office outfit (2020), Best L&D Initiative (2020).

Am continuat alături de Cristian Nistor (Brand manager) turul birourilor foarte chic amenajate din cele 3 etaje pe care SCC le ocupă în clădire. Ca birou, am primit sala de conferințe Madrid (Spania fiind una din țările în care SCC are operațiuni) de la etajul 5 de unde am lucrat tot restul zilei cu o viziune extraordinară asupra traficului auto de pe E585. Am reușit să bifez printre altele și cele două ședințe din agenda zilei alături de colegii din țară de la Scoala informala de IT.

Planuri pentru 2021

SCC Romania va menține stabilitatea operațională si exista perspective de a integra patru noi clienți. În plus, continuă cu încredere amenajarea noilor birouri din centrul Bacăului ce vor fi amenajate in vara acestui an.

O scurta prezentare a companiei

SCC este cea mai mare afacere de tehnologie privată din Europa, oferind servicii IT gestionate către peste 2.500 de clienți din peste 50 de țări, cu venituri anuale de peste 1,8 miliarde de lire sterline. Compania are o experiență de 40 de ani și are peste 6000 de angajați în Marea Britanie, Franța, Spania, România și Vietnam.

Activitatea în România a început în 2006 cu o echipă de 20 de persoane și s-a extins la aproximativ 1000 din 2018. Există două centre de servicii situate în orașe diferite – Iași și Bacău, care oferă o gamă largă de servicii pentru clienții grupului, precum Service Desk , HW Break & Fix, Suport pentru infrastructură, Managementul bazelor de date, Suport pentru middleware, Ambalarea aplicațiilor și Business Intelligence.

SCC România reprezintă o funcție cheie în strategia SCC prin furnizarea de soluții IT 24/7 în 9 limbi pentru clienții grupului. Ajută clienții să gestioneze activități non-core prin inovația tehnologică, permițându-le să se concentreze asupra a ceea ce se pricep, în timp ce reduc costurile operaționale si îmbunătățesc experiența clienților.

Comentarii