Începe admiterea de toamnă la Politehnică. 300 de locuri la buget pentru licenţă

sâmbătă, 05 septembrie 2020, 01:58
2 MIN
 Începe admiterea de toamnă la Politehnică. 300 de locuri la buget pentru licenţă

Aici întregul proces de admitere este preponderent online.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” scoate de luni la concurs 300 de locuri la buget pentru studiile de licenţă şi 400 de locuri bugetate pentru master. Astfel, începând cu 7 septembrie, începe în mod oficial admiterea de toamnă la Politehnica ieşeană. Perioada de înscriere este 7 – 18 septembrie, rezultatele provizorii urmând să fie publicate până pe 21 septembrie. Totodată, studenţii vor trebui să depună actele în original până în 23 septembrie, iar o zi mai târziu vor fi afişate rezultatele finale.

La licenţă, la fel ca în anii precedenţi, atât la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cât şi la Facultatea de Arhitectură, toate locurile de la buget au fost ocupate din vară. În ceea ce priveşte celelalte facultăţi, viitorii studenţi se vor putea înscrie, la fel ca în vară, plătind o singură taxă şi prin depunerea unui singur dosar. Ulterior, în funcţie de media de admitere şi de opţiuni, aceştia vor fi declaraţi admişi. În sistemul online, după crearea conturilor, vor putea fi selectate programe de studiu de la toate facultăţile în cererea de înscriere, mai puţin de la cele două facultăţi care au ocupate deja toate locurile.

„Platforma inovatoare lansată în 2017 de TUIASI pentru admiterea online – www.admitere.tuiasi.ro – a fost dezvoltată anul acesta, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV2, pentru că întreg procesul de admitere pentru înscrierea în anul universitar 2020-2021 se va desfăşura preponderent online. Candidaţii care nu au acces la internet sau nu au posibilitatea de a se înscrie pe platforma creată de universitate vor putea să îşi depună dosarul personal, la unul dintre punctele deschise de comisiile de admitere de la facultăţi”, au menţionat reprezentanţii Politehnicii ieşene.

Candidaţii vor putea urmări în timp real situaţia înscrierilor la fiecare facultate a TUIASI.

Comentarii