Inedit proiect ce vizează noile tehnologii la un colegiu ieşean

miercuri, 28 februarie 2018, 21:00
1 MIN
 Inedit proiect ce vizează noile tehnologii la un colegiu ieşean

28 de elevi şi profesori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ vor participa, până pe 3 martie, la o activitate de învăţare planificată în cadrul proiectului Erasmus ^ KA 2 „Developing a learning line on GIScience in education“ (GI- Learner) care se desfăşoară la Madrid. Este un proiect demarat încă din anul 2015, data de finalizare a activităţilor fiind luna august a acestui an. 

Scopul final al proiectului este elaborarea unei metodologii  inovatoare privind implementarea gândirii spaţiale şi a GIS în şcoli. Parteneriatul strategic implică şapte instituţii europene, dintre care patru şcoli din Belgia, Marea Britanie, România şi Austria, două universităţi, – Universitatea Complutense din Madrid şi Universitatea Ghent din Belgia -, dar şi o asociaţie, EUROGEO.

„Având ca punct de plecare convingerea că aproape toate aspectele vieţii, societăţii şi economiei mai ales sunt bazate pe gândire spaţială, geoinformaţie şi geotehnologii, dorim să facilităm accesul copiilor şi tinerilor la explorarea acestor domenii, pentru a le oferi oportunitatea de a urma cariere în aceste domenii. Actualmente, toată lumea deţine telefoane, tablete sau laptopuri care au instalate aplicaţii GI, utilizează hărţi online şi astfel comunică geospaţial. Totuşi, pentru crearea acestor instrumente este mare nevoie de specialişti“, menţionează reprezentanţii Colegiului. 

 

 

 

Comentarii