ISJ Iaşi s-a sesizat în cazul elevei agresate de colege la Fântânele

miercuri, 06 aprilie 2022, 16:03
1 MIN
 ISJ Iaşi s-a sesizat în cazul elevei agresate de colege la Fântânele

Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a sesizat în urma comunicatului trimis în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Iași cu privire la cazul de bullying de la Școala din comuna Fântânele, urmând ca ISJ Iași să consilieze unitatea școlară cu privire la realizarea de activități menite să diminueze și să prevină astfel de acte pe viitor. 

Trebuie menționat faptul că întregul incident, în care au fost implicate, potrivit ISJ Iași, două eleve de clasa a VIII-a, a avut loc în afara incintei școlare și în afara orelor de curs, iar cazul este anchetat de Poliție.

„Din informațiile transmise de conducerea școlii, în situația semnalată au fost implicate două eleve de clasa a VIII-a. Acest incident a avut loc în afara școlii și în afara programului școlar și a fost depusă o plângere la poliție. Așadar, Poliția face cercetări în acest caz. La nivelul școlii s-a făcut o verificare, s-a identificat faptul că evenimentul s-a desfășurat după încheierea  programului școlar și în afara perimetrului școlii. Inspectoratul Școlar Județean va consilia conducerea unității școlare și va colabora cu Biroul de Siguranță Școlară, dar și cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională pentru a face activități având ca principal scop diminuarea și prevenirea violenței în rândul elevilor”, au transmis reprezentanții ISJ Iași pentru Ziarul de Iași.

Comentarii