Niciun pat ATI pentru bolnavii COVID în Alba. DSP și-a asumat 22. Diferențe în alte județe

vineri, 24 septembrie 2021, 14:26
1 MIN
 Niciun pat ATI pentru bolnavii COVID în Alba. DSP și-a asumat 22. Diferențe în alte județe

O analiză comparată arată diferențe între numărul paturilor ATI amenjate, deja, în fiecare și județ și numărul paturilor de terapie intensivă asumate de Direcțiile de Sănătate Publică.

România se află într-o situație precară în ceea ce privește numărul paturilor de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID.

ntr-un răspuns pentru Newsweek România, Grupul de Comunicare Strategică arată că: „În data de 23 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1212 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19”.

Potrivit aceleiași surse, în acest moment, „tot pentru data de 23 septembrie 20219, 1067 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări (…) Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”.

Situația paturilor ATI destinate pacienților COVID-19 diferă de la un județ la altul, cu un minim de zero paturi în Alba și un maxim de 248 în București.

Continuarea, pe newsweek

Comentarii