Numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus se menţine constant

joi, 04 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus se menţine constant

Şase noi elevi au fost raportaţi în cursul zilei de ieri de către DSP Iaşi ca fiind confirmaţi cu noul coronavirus de către, alături de un cadru didactic. În cursul zilei de ieri, 9 elevi, 4 cadre didactice şi 2 cadre didactice auxiliare au ieşit din perioada de carantinare. 

Până la acest moment, în judeţul Iaşi, au fost confirmaţi cu pozitiv la testarea pentru Covid-19, de la începerea celui de-al II-lea semestru, un număr de 67 de elevi, în acest moment fiind încă în carantină 58 dintre aceştia. În ceea ce priveşte cadrele didactice, au fost confirmate pozitiv 28 de persoane, 24 aflându-se încă în carantină, iar în rândul personalului didactic auxiliar au fost raportate 5 persoane, 3 aflându-se încă în carantină. Din rândul personalului nedidactic sunt confirmate şase persoane, toate aflându-se încă în perioada de carantinare.

În ceea ce priveşte şcolile care au cursuri suspendate la nivelul claselor de gimnaziu sau liceu, acestea sunt Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Şcoala Gimnazială Deleni şi Liceul Teoretic „Alexandru I. Cuza”, fiecare având câte o astfel de clasă.

Pentru învăţământul preşcolar sau clase de învăţământ primar, acestea sunt în număr de 28, dintre acestea, trei noi clase fiind raportate în cursul zilei de ieri. Tot în cursul zilei de ieri, au fost reluate cursurile la patru clase de elevi de la trei instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi care aveau cursurile „faţă în faţă” suspendate. Totodată, trei noi clase de la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Şcoala Primară „Junior” şi Şcoala Profesională Dumeşti, câte una de la fiecare instituţie, şi-au mutat cursurile în online.

Comentarii