O studentă a USV Iași, campioană la aruncarea greutății la Campionatul Național în Sală

marți, 21 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 O studentă a USV Iași, campioană la aruncarea greutății la Campionatul Național în Sală

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță faptul că Maria Andone, studentă a USV Iași și multiplă campioană la aruncarea greutății, a câștigat medalia de aur la Campionatul Național în Sală. Tânăra este legitimată doar la ACS-USV Iași, clubul sportiv al universității ieșene.

 

„Primul Campionat Național în Sală la aruncarea greutății din 2023 a reprezentat și prima medalie de aur pentru ACS – USV Iași, prin studenta Maria Alexandra Andone la U23. Performanța de 13.07 m a reprezentat și piatra de încercare pentru concursul de senioare, unde s-a clasat a II-a, astfel încât concursul de la București a adus-o pe Maria în postura de a fi dublu medaliată cu aur și argint la primul ei concurs de senioare și primele medalii pentru ACS-USV Iași. Maria este o studentă cu un viitor profesional și sportiv remarcabil. Frumusețea performanțelor este determinată de multă muncă, de seriozitate și de autodeterminare”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activitățile sociale la USV Iași.

Reprezentanții universității au transmis că încurajează și susțin și performanța sportivă a studenților, pe lângă cea academică, luând decizia de a înscrie și echipa de fotbal a studenților în Liga a IV-a din România.

„USV Iași a dat tonul păstrării vârfurilor sportive la Iași prin susținerea atât a  performanței academice cât și pe cea sportivă. Alături de bursele de studiu, merit și de performață, USV Iași oferă și burse speciale pentru activităţi extracurriculare sportive/cultural-artistice, în valoare de 825 lei pe lună”, au precizat reprezentanții universității.

 

Comentarii