De Business

Punem punctul pe știi

Până în anul 2020, în fiecare stat membru UE va fi cel puţin un oraş conectat la 5G

marți, 17 iulie 2018, 08:51
2 MIN
 Până în anul 2020, în fiecare stat membru UE va fi cel puţin un oraş conectat la 5G

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Bogdan Cojocaru, susține că tehnologia 5G va aduce României numeroase beneficii. Acesta și-a prezentat viziunea cu privire la strategia care trebuie adoptată în acest domeniu, arătând cum pot fi maximizate avantajele de care dispune țara noastră.

"Eu îmi doresc ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, din primele săptămâni de la preluarea mandatului, am avut o discuţie cu preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, privind acest subiect. Alături de echipa pe care o coordonez, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, am elaborat un Memorandum privind înfiinţarea unui grup de lucru, din activitatea căruia să rezulte strategia naţională pe 5G. Obiectivul grupului de lucru este ca până la sfârşitul acestui an să avem o strategie pentru noua tehnologie 5G. În prezent, au început discuţiile cu specialiştii, la care au fost invitaţi şi operatorii pentru a finaliza strategia", spune Cojocaru.

"Strategia pentru 5G va fi gata până la sfârşitul acestui an, iar implementarea acestei tehnologii în România înseamnă investiţii de aproximativ 9 miliarde de dolari, până în 2026, în sectoare de activitate precum energie şi utilităţi, siguranţă publică, agricultură şi sănătate. Industriei IT& îi revin circa 2 miliarde dolari, restul banilor fiind investiţi în celelalte domenii. Până în anul 2020, în fiecare stat membru, cel puţin un oraş va fi conectat la 5G", a mai spus el.

capital.ro

Comentarii