Proiect european pentru creşterea gradului de promovare a bacalaureatului la un liceu din judeţ

marți, 31 octombrie 2023, 20:25
2 MIN
 Proiect european pentru creşterea gradului de promovare a bacalaureatului la un liceu din judeţ

Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos implementează, în acest an şcolar, un proiect educaţional despre provocările societăţii actuale. „Educaţia de valoarE+, un puzzle 3D: DIGITALIZARE, DEZVOLTARE durabilă, DIVERSITATE pentru INCLUZ!UNE” va răspunde nevoilor a 828 de elevi şi a 57 de profesori.

„În anul 2023, Anul European al Competenţelor, proiectul «Educaţia de valoarE+, un puzzle 3D: DIGITALIZARE, DEZVOLTARE durabilă, DIVERSITATE pentru INCLUZ!UNE» este o oportunitate inedită de dezvoltare profesională, dat fiind faptul că integrarea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării aduce un plus de valoare calităţii actului educaţional, iar racordarea protagoniştilor din sala de clasă, elevi şi profesori, la realităţile societăţii actuale diminuează diferenţele dintre generaţii şi creşte gradul de motivaţie al elevilor pentru învăţare”, a transmis conducerea şcolii.

Obiectivele principale ale proiectului includ creşterea promovabilităţii la Examenul de Bacalaureat, reducerea nivelului de anxietate socială a elevilor în mediul şcolar şi optimizarea strategiei instituţionale de dezvoltare durabilă. Aceste obiective vor fi realizate prin intermediul a zece profesori care vor participa la trei cursuri de formare continuă în Spaţiul European de Educaţie, cu teme precum tehnologii interactive, prevenirea bullying-ului şi ecologie în era digitală. Aceşti profesori împărtăşi informaţiile dobândite şi vor contribui la formarea altor profesori din şcoală.

În plus, proiectul prevede o serie de activităţi pentru elevi, cum ar fi Clubul de dezvoltare personală „Atitudine la altitudine”, proiectul eTwinning „EcoFriendly School”, blogul cu resurse educaţionale „Education for ValuE+” şi o campanie de sensibilizare privind reducerea amprentei de carbon.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană cu 19.670 de euro, în cadrul Apelului Naţional la propuneri de proiecte 2023 Erasmus+. Această finanţare va permite şcolii să dezvolte şi să ofere o educaţie modernă şi relevantă pentru a răspunde nevoilor elevilor şi cadrelor didactice. Pe lângă colaborarea cu furnizorii de formare continuă din străinătate, precum Enjoy Italy, Europass Teacher Academy şi L.E.A.R.N. Institute, şcoala beneficiază şi de parteneriate educaţionale locale, incluzând Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Europe Direct Iaşi şi Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi.

Comentarii