Studiu complex, publicat de profesorii ieşeni într-o revistă germană în amintirea profesorului Octavian Bounegru

luni, 06 decembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Studiu complex, publicat de profesorii ieşeni într-o revistă germană în amintirea profesorului Octavian Bounegru

Colectivul de profesori şi cercetători de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” au publicat un volum de studii în memoria profesorului Octavian-Nicolae Bounegru, care a murit în urmă cu doi ani, iar în 2021 ar fi împlinit 65 de ani. Volumul este semnat de Lucreţiu Bîrliba şi Iulia Dumitrache, apărând la prestigioasa editură Harrassowitz din Wiesbaden.

 „Volumul conţine studii de istorie economică şi socială, arheologie şi istoria arheologiei, epigrafie şi papirologie, numismatică şi epigrafie, cu contribuţii nu numai din istoria antică, ci şi din istoria medievală şi modernă. Întrucât Octavian Bounegru a fost nu numai profesor, dar un adevărat descoperitor (a găsit cripta martirilor Epictet şi Astion de la Halmyris – Murighiol), volumul conţine studii care prezintă noi izvoare (inscripţii, sigilii, papyri, ceramică, alte materiale arheologice) sau care reconsideră surse deja editate şi le repun în circulaţie”, a declarat prof.dr. Lucreţiu Bîrliba, unul dintre coordonatorii volumului.

Vedeti mai multe detalii aici

În acesta au semnat profesori şi cercetători din Franţa, Germania, Austria, Marea Britanie, Israel, dar şi foşti studenţi, colegi sau discipoli ai lui Octavian-Nicolae Bounegru. Profesorii spun că este un mic omagiu adus cercetătorului care s-a stins acum doi ani din viaţă.

Comentarii