Profesorul de la „Băncilă“ care cerea poze nud de la minore, forțat să demisioneze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Profesorul de la „Băncilă“ care cerea poze nud de la minore, forțat să demisioneze

GALERIE
parascan
  • parascan
- +

Cadrul didactic de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, recent condamnat pentru tentativă de pornografie infantilă, şi-a depus în cursul zilei de ieri solicitarea de suspendare a activităţii didactice. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a trimis la colegiul ieşean încă de luni o echipă de inspectori pentru a consilia conducerea şcolii cu privire la situaţia lui Silviu Andrei Parascan, profesor de istoria artei în cadrul unităţii de învăţământ.

Reamintim că profesorul ieşean a fost condamnat la un an şi 10 luni cu suspendare de către Tribunalul Mureş, decizie care are la bază un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul de urmărire penală între DIICOT - Serviciul Teritorial Mureş şi Silviu Andrei Parascan.

În ceea ce priveşte demersurile realizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, aceştia au verificat situaţia încadrării acestuia pe post, angajator fiind Colegiul „Băncilă“.

„Reprezentanţii I.S.J. Iaşi au purtat discuţii cu directorul şcolii referitor la cele semnalate în mass-media şi au verificat situaţia încadrării pe post a cadrului didactic, constatând că acesta este angajat pe perioadă determinată, până la 31.08.2021. Totodată, directorul a pus la dispoziţia echipei I.S.J. Iaşi solicitarea de suspendare a activităţii didactice, semnată de către profesorul Parascan Silviu Andrei“, au arătat, în cadrul unei informări publice, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Totodată, conform aceleiaşi informări, Parascan s-a prezentat la secretariatul Colegiului Naţional „Octav Băncilă“ în cursul zilei de ieri, înregistrând solicitarea de suspendare, aprobată ulterior de către conducerea şcolii.

După ce a cerut pe internet poze nud unor minore, Silviu Andrei Parascan a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare la finalul lunii trecute, conform sentinţei fiind dispusă supravegherea pe o durată de 3 ani. Totodată, sentinţa a dispus prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Direcţia Explorare Patrimoniu, inculpatul să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare de peste 5 zile, dar şi să comunice schimbarea locului de muncă. Parascan a mai fost obligat şi să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.