Profesorul de la „Băncilă“ care cerea poze nud de la minore, forțat să demisioneze

miercuri, 12 mai 2021, 02:00
2 MIN
 Profesorul de la „Băncilă“  care cerea poze nud de la minore, forțat să demisioneze

Cadrul didactic de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi, recent condamnat pentru tentativă de pornografie infantilă, şi-a depus în cursul zilei de ieri solicitarea de suspendare a activităţii didactice. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a trimis la colegiul ieşean încă de luni o echipă de inspectori pentru a consilia conducerea şcolii cu privire la situaţia lui Silviu Andrei Parascan, profesor de istoria artei în cadrul unităţii de învăţământ.

Reamintim că profesorul ieşean a fost condamnat la un an şi 10 luni cu suspendare de către Tribunalul Mureş, decizie care are la bază un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul de urmărire penală între DIICOT – Serviciul Teritorial Mureş şi Silviu Andrei Parascan.

În ceea ce priveşte demersurile realizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, aceştia au verificat situaţia încadrării acestuia pe post, angajator fiind Colegiul „Băncilă“.

„Reprezentanţii I.S.J. Iaşi au purtat discuţii cu directorul şcolii referitor la cele semnalate în mass-media şi au verificat situaţia încadrării pe post a cadrului didactic, constatând că acesta este angajat pe perioadă determinată, până la 31.08.2021. Totodată, directorul a pus la dispoziţia echipei I.S.J. Iaşi solicitarea de suspendare a activităţii didactice, semnată de către profesorul Parascan Silviu Andrei“, au arătat, în cadrul unei informări publice, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Totodată, conform aceleiaşi informări, Parascan s-a prezentat la secretariatul Colegiului Naţional „Octav Băncilă“ în cursul zilei de ieri, înregistrând solicitarea de suspendare, aprobată ulterior de către conducerea şcolii.

După ce a cerut pe internet poze nud unor minore, Silviu Andrei Parascan a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare la finalul lunii trecute, conform sentinţei fiind dispusă supravegherea pe o durată de 3 ani. Totodată, sentinţa a dispus prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Direcţia Explorare Patrimoniu, inculpatul să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare de peste 5 zile, dar şi să comunice schimbarea locului de muncă. Parascan a mai fost obligat şi să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială.

Comentarii