Școala Gimnazială Pârcovaci - gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Școala Gimnazială Pârcovaci - gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale

GALERIE
scoli prietenoase (1)scoli prietenoase (2)scoli prietenoase (3)
 • scoli prietenoase (1)
 • scoli prietenoase (2)
 • scoli prietenoase (3)
- +

Școala Gimnazială Pârcovaci a fost gazda Caravanei mesajelor incluziunii sociale în ziua de 6 martie 2019. Copiii au primit în dar dulciuri și veste matlasate. Evenimentul face parte din activitățile prevăzute în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”.

Reprezentanții I.S.J. Iași, ai Asociației HoltIs și ai Fundației Cote s-au deplasat în ziua de 6 martie 2019 la Școala Gimnazială Pârcovaci, pentru derularea unui eveniment educațional remarcabil, ce face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și a valorilor incluziunii sociale. Este vorba despre Caravana mesajelor incluziunii sociale, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu elevii și cu părinții acestora, cu numeroase cadre didactice, fiind prezentate activitățile și programele de tipul Școală după școală sau A doua șansă ce se vor derula în localitate în următorii 3 ani. În acest sens au fost distribuite, de asemenea, flyere.

Elevii școlii au prezentat un program generos de cântece și dansuri populare, un moment artistic deosebit fiind cel susținut de corul alcătuit din cadre didactice, părinți și copii. Expoziția tematică de mărțișoare cu titlul Prieteni, prietenii, școli prietenoase, organizată în școală a constituit o surpriză pentru public. La eveniment a participat și domnul Gheorghiță Curcă, Primarul orașului Hârlău, care și-a exprimat încrederea în obiectivele proiectului și în rezultatele ce nu vor întârzia să apară.

Prin proiect, elevii de gimnaziu vor beneficia de activități nonformale (tabere, ateliere estivale), propuse și coordonate de reprezentanții Fundației Cote. Părinții elevilor din școală vor beneficia de cursuri de educație parentală, susținute de reprezentanții Asociației HoltIS. Sunt de asemenea foarte importante și celelalte beneficii pe care proiectul le aduce în comunitate. Școala Gimnazială Pârcovaci, asemenea altor școli incluse în proiect, va beneficia și de dotări: 1 tablă interactivă multifuncțională, laptop, precum și mobilier școlar.

Echipa care a planificat și derulat caravana este formată din managerul de proiect, prof. dr. FARCAȘ Genoveva, MANEA Sabina, expert coordonator campanie informare și conștientizare locală, RAUS Gabriela, expert coordonator echipa mobilă de sprijin educațional, SIMION Mihaela, expert responsabil Școală după școală, MOTAȘ Viorel, expert responsabil A doua șansă, Luciana ANTOCI, expert în management educațional, TAMAȘ Camelia, consilier școlar și MENDELOVICI Alina, expert educație specială. Directorul școlii, prof. Laura Crăciun, s-a implicat cu profesionalism în organizarea caravanei, eveniment ce a marcat prin atmosfera deosebită de sărbătoare începutul lunii martie la Pârcovaci.

Caravana mesajelor incluziunii sociale se va derula în luna aprilie la Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti” Răducăneni.

Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de partenerii săi, Asociația HoltIS și Fundația COTE, implementează acest proiect în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe detalii despre Caravana Școli prietenoase în comunități implicate și despre evenimentul de la Pârcovaci pot fi regăsite pe site-ul proiectului: http://scoli-prietenoase.ro/.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.