N

De ce a fost eliberat Mitică Dragomir din puşcărie: cooperant, e casatorit si pensionar

N

vineri, 11 aprilie 2014, 05:37
2 MIN
 De ce a fost eliberat Mitică Dragomir din puşcărie: cooperant, e casatorit si pensionar

\N

Dumitru Dragomir poate fi cercetat in stare de liberate pentru ca nu are antecedente penale, este pensionar si casatorit. Acestea sunt o parte din motivele pentru care judecatorul de camera preliminara a Tribunalului Bucuresti a decis ca fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi cercetat in stare de libertate in dosarul in care este acuzat de de delapidare si spalarea a trei milioane de euro, scrie Adevarul.ro

„A adoptat in mod constant o atitudine cooperanta, punand la dispozitia organului de urmarire penala mai multe documente si inregistrari necesare pentru justa solutionare a cauzei […] Este necesar ca ele sa fie privite si prin raportare la depozitiile acelor martori care au aratat ca in cadrul discutiilor purtate s-a decis gasirea unui intermediar sau atribuirea directa. In conditiile acestui probator nu se poate retine, cel putin acest stadiu al cercetarilor ca singurele negocieri ar fi privit forma finala a contractului si s-ar desfasurat in mod direct intre reprezentantii LPF si SC RCS – RDS, fiind cu desavarsire exclusa implicarea unor intermediari”, a declarat magistratul Alexandru Nestor in motivarea sentintei din 7 aprilie.

Dumitru Dragomir (fostul sef al LPF) a fost retinut, luni, pentru 24 de ore de procurori pentru implicarea in scandalul drepturilor tv din Liga 1. Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro. Reactia oficiala a Parchetului – „S-a creat un circuit fictiv de intermediere a vanzarii drepturilor tv”. Dupa peste 5 ore de deliberari, magistratii Tribunalului Bucuresti au hotarat ca Dumitru Dragomir sa fie cercetat in libertate. Oamenii de afaceri Mihai Corbu si Radu Arhire au fost insa arestati preventiv, in dosarul privind vanzarea de catre LPF a drepturilor TV pentru meciuri.

Citeste aici cum s-au desfasurat evenimentele in cazul retinerii lui Dumitru Dragomir.

Comentarii