De Crăciun se va circula prin pasajul din Fundaţie. Se fac lucrările de finisare acum

duminică, 21 septembrie 2014, 10:05
1 MIN
 De Crăciun se va circula prin pasajul din Fundaţie. Se fac lucrările de finisare acum

Lucrările la pasajul din Fun­daţie au ajuns în etapă finală.

Echi­pele de la Conest au început deja să lucreze la placarea pasajului cu granit. Zilele trecute, muncitorii se a­flau la interiorul pasajului şi pre­găteau pereţii pentru aplicarea plăcilor de granit. „A început fi­nisarea la pasajul Eminescu, deja se plachează cu granit. Mai sunt de făcut racordurile electrice pentru sistemul de siguranţă a pasajului şi asfaltările din interiorul pasajului“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

De altfel, şi ultima placă de beton de la accesul dinspre Independenţei a fost turnată, astfel că se poate trece dintr-o parte în alta a pasajului subteran. Viceprimarul Mihai Chirica a mai precizat ieri că pa­sajul ar urma să fie dat spre circulaţie până la sfârşitul acestui an. Data de finalizare a proiectului este 16 decembrie. Până atunci, mai trebuie terminate lucrările de fi­nisaje, mai ales la placaje şi închiderea iluminatorului. Acesta urmează să fie prevăzut cu instalaţii pentru topirea automată a zăpezii şi pentru preluarea apelor, plus sisteme automate pentru evacuarea gazelor din pasaj. În plus, interiorul pasajul ar urma să fie placat cu granit cu sistem de amortizare.

Firma Conest, cea care a obţinut contractul pentru finisajele arhitecturale, ar urma să se ocupe şi de semnalizarea luminoasă şi de montarea unor garduri de protecţie din fontă care sunt deja puse, în mare parte.
 

Comentarii