De Business

Punem punctul pe știi

Grecia şi Bulgaria, cele mai populare destinaţii de vacanță ale românilor în 2015

vineri, 10 iunie 2016, 14:12
3 MIN
 Grecia şi Bulgaria, cele mai populare destinaţii de vacanță ale românilor în 2015

Cele mai căutate destinaţii, în ceea ce priveşte vacanţele în străinătate din 2015 ale românilor, au fost Grecia şi Bulgaria, cu 136.812 turişti respectiv 110.558 turişti, potrivit datelor INS, analizate de KeysFin.

Atunci când vine vorbă să meargă în vacanţe, românii aleg în primul rând destinaţiile din străinătate. Potrivit datelor INS, analizate de KeysFin, 647.000 de turişti au mers în străinătate în 2015 faţă de 564.000 care au ales destinaţiile din ţară.

"Datele legate de călătoriile în afara ţării includ, bineînţeles, toate înregistrările oficiale, inclusiv biletele de avion sau de autocar vândute de firmele de profil pentru destinaţiile din străinătate", spun experţii de la KeysFin.

"În ceea ce priveşte turismul intern, numărul total include atât turiştii români cât şi cei străini cazaţi oficial în unităţile hoteliere. Ştim foarte bine că există un număr foarte mare de turişti pe destinaţiile interne, precum Litoralul sau Valea Prahovei, care nu sunt raportaţi oficial, fiind cazaţi în pensiuni, vile şi la gazde, astfel că situaţia reală din piaţă trebuie privită cu rezervele de rigoare", explică aceştia.

Cert este că, atât pe turismul intern cât şi pe cel extern, statisticile indică un avans faţă de anii precedenţi. În 2014 au fost înregistraţi 542.000 de turişti care au ales vacanţele externe şi 502.000 care au mers în destinaţiile interne din ţara noastră.

În ceea ce priveşte vacanţele în străinătate, statistica KeysFin arată că cele mai căutate destinaţii în 2015 au fost Grecia şi Bulgaria, cu 136.812 turişti respectiv 110.558 de turişti. Turcia, Spania, Italia, Germania, Franţa şi Marea Britanie s-au aflat, de asemenea, în prim-plan, cu câteva zeci de mii de turişti fiecare.

Pe lista destinaţiilor alese de români, printre cele mai exotice se află Mexic, Australia, Iordania, Canada, Siria şi Japonia.

"Statisticile situează în prim-plan Bulgaria, Grecia şi Turcia – principalele destinaţii pentru turiştii români în sezonul estival. Preţurile bune oferite de tur-operatori şi serviciile all-inclusive reprezintă principalele atuuri care au determinat aceastăsituaţie.În ceea ce priveşte ţări precum Spania, Italia, Germania, avem foarte multe călătorii ale românilor care muncesc acolo dar şi un interes important din partea turiştilor înteresaţi mai ales de city-break-uri în oraşe precum Barcelona, Roma, Berlin,Parissau Londra", au explicat analiştii de la KeysFin.

Ei estimează că, în 2016, pe fondul provocărilor geopolitice la nivel internaţional, vom asista la o concentrare a prezenţei turiştilor români în destinaţii precum Bulgaria şi Grecia, perdante urmând să fie în primul rând Turcia, Egiptul şi chiar Franţa, pe fondul temerilor privind atentatele teroriste.

KeysFin oferă servicii de business information şi credit management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competiţiei, la studii şi analize de sector necesare companiilor care doresc să dezvolte un business sănătos pe piaţa romanească.

KeysFin deţine şi aplicaţia KeysFin Mobile, prin intermediul căreia utilizatorul poate accesa usor şi rapid informaţii de contact, situaţii financiare, indicatori şi informaţii juridice de la peste un milion de companii şi PFA-uri active din Romania. Informaţiile pot fi salvate şi vizualizate in format PDF şi trimise via e-mail sau SMS oricărui contact din agendă.

Mediafax

Comentarii