Incendiatorul maşinii patronilor de la Garofiţa: Nu regret ce am făcut

luni, 24 noiembrie 2014, 02:55
2 MIN
 Incendiatorul maşinii patronilor de la Garofiţa: Nu regret ce am făcut

Prima instanţă a decis ca, pe lângă despăgubirile consistente, ieşeanul Ionel Bold să stea un an şi zece luni după gratii.

Judecătorii ieşeni au dat prima sentinţă în cazul băr­batului care a incendiat ma­şina soţiei patronului de la Pensiunea Garofiţa. Ionel Bold a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la un an şi zece luni de închisoare. Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii au decis ca Bold să plătească despăgubiri de aproape 22.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, pe 7 iulie Ionel Bold, angajat din 2008 la firma ce deţine şi Pensiunea Garofiţa, a mers la familia Hanganu, patronii societăţii, solicitând nişte drepturi salariale ce ar fi fost restante. Între patron şi Ionel Bold a izbucnit atunci un conflict, în timpul căruia lui Ionel Bold i s-a reproşat că ar fi furat vin de la angajatorii săi. Cearta a degenerat într-un conflict fizic, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor.

Du­pă ce s-a liniştit, Ionel Bold a mers acasă şi a consumat băuturi alcoolice în exces. Ulterior, a decis să incen­dieze un autoturism al familiei Hanganu, „din răzbu­nare“, după cum au notat procurorii. Pe timp de noapte, în jurul orei 3.30, Ionel Bold a mers la pensiune având asupra sa o cantitate de combustibil. A aruncat benzină şi motorină peste maşină, după care a aprins un smoc de iarbă arzându-se la mână în primă fază. În cele din urmă, Bold a reuşit să aprindă maşina şefilor săi. „O anve­lopă a maşinii a explodat, fapt ce a alertat un martor ce dormea în garaj, care a che­mat pompierii“, au menţio­nat procurorii.

Maşina, o Toyota Yaris, a fost distrusă aproape în totalitate. Ea era înregistrată pe numele soţiei lui Valentin Hanganu, care solicită acum de la Ionel Bold 66.000 de lei. În ceea ce-l priveşte pe angajat, acesta a fost identificat după vizio­narea imaginilor de pe camerele de supraveghere. În timpul audierilor, acesta a recunoscut comiterea faptei, însă a precizat că nu regretă ce a făcut.
 

Comentarii