Un proiect în care s-au pierdut bani europeni. Reîncep lucrările la Căminul de pensionari

joi, 08 septembrie 2016, 01:51
1 MIN
 Un proiect în care s-au pierdut bani europeni. Reîncep lucrările la Căminul de pensionari

Lucrările la Căminul de pensionari „Sf. Parascheva” au fost relansate. Primăria a semnat contractul pentru finalizarea proiectului, după ce alte două acorduri încheiate au fost reziliate din cauza neîndeplinirii de către constructori a obligaţiilor asumate.  

Noul contract a fost semnat cu Tec Telecom SRL din Iaşi, firmă care va încasa 2,2 milioane lei pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului. Iniţial, municipalitatea a estimat o valoare de 3,2 milioane lei pentru restul lucrărilor rămase de executat. La procedură au mai participat alte două companii, respectiv Conest SA şi Construcţii UNU SA.

În cadrul proiectului mai trebuie executate lucrări de consolidare la cele patru corpuri de clădire, de modernizare a instalaţiei electrice şi a instalaţiei de încălzire, de montare a unui lift, de înlocuire parţială a tâmplăriei la toate corpurile, de amenajare de grupuri sanitare şi de dotare a camerelor căminului. Iniţial, acest proiect urma să fie finalizat în luna iunie 2015, dar problemele pe care primăria le-a înregistrat cu firmele care şi-au adjudecat licitaţiile au dus la amânarea de mai multe ori a termenului.

După 31 decembrie 2015, municipalitatea a pierdut şi şansa de a finaliza proiectul cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 11 milioane lei.

Comentarii