Profesorul Mircea Covic, omagiat la vârsta de 80 de ani de conducerea UMF Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Profesorul Mircea Covic, omagiat la vârsta de 80 de ani de conducerea UMF Iaşi

GALERIE
mircea covic omagiat
  • mircea covic omagiat
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a celebrat un profesor senior în ziua de marţi, 30 martie 2021. În Sala Senat a universităţii, în prezenţa conducerii universităţii, a familiei şi a profesorilor cunoscuţi, prof.dr. Mircea Covic a primit o plachetă de aniversare din partea UMF Iaşi pentru împlinirea vârstei de 80 de ani.

Festivitatea de omagiere a fost deschisă şi condusă de către rectorul universităţii, prof.dr. Viorel Scripcariu, care a fost şi cel ce i-a înmânat profesorului Mircea Covic placheta. În prezent, fiul acestuia, prof.dr. Adrian Covic, este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti români în domeniul nefrologiei, fiind şi prorector responsabil cu cercetarea la UMF Iaşi.

„Prof.dr. Mircea Covic a predat genetică medicală la Facultatea de Medicină a universităţii şi a fost directorul Centrului de Patologie Genetică Iaşi. Studiile universitare (Facultatea de Medicină Iaşi şi Facultatea de Biologie Iaşi), numeroasele specializări în ţară şi străinătate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven), activitatea practică în domeniul geneticii clinice (medic primar) şi activitatea de cercetare i-au adus o meritată reputaţie în acest domeniu, fiind ales preşedintele Societăţii Române de Genetică Medicală şi membru al unor societăţi ştiinţifice internaţionale (ESHG, ISHG, ECA)“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Cititi si: Un tratat de genetică realizat de profesorii UMF, premiat de Academia Română

Aceştia au mai precizat şi faptul că domeniile de studiu şi de cercetare ale prof.dr. Mircea Covic sunt cromozomii umani şi bolile cromozomiale, genetica clinică, tulburările de reproducere şi sexualizare, anomaliile congenitale. Astfel, în cadrul activităţii sale, acesta a publicat mai multe monografii şi cursuri universitare, peste 100 de lucrări ştiinţifice, multe în reviste străine cum ar fi: Experimental Cell Research, Journal de Genetique Humaine, European Journal of Human Genetics, Annales de Genetique, Semaine des Hospitaux sau Journal of Medical Genetics.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.