Linie telefonică pentru prevenirea sinuciderilor ar putea fi lansată în curând

marți, 02 aprilie 2013, 18:06
2 MIN
 Linie telefonică pentru prevenirea sinuciderilor ar putea fi lansată în curând

O linie telefonică de tip TelVerde destinată persoanelor aflate în pragul sinuciderii, ar putea fi lansată anul acesta de Asociaţia Româna de Prevenţie a Suicidului (ARPS).

Prin intermediul proiectul „La un apel distanţă de speranţă” ARPS îşi propune să acorde servicii gratuite şi confidenţiale de consultanţă de specialitate celor care se gândesc să se sinucidă, informează agerpres.ro. Reprezentanţii asociaţiei menţionează, de asemenea, că apelanţilor le va fi asigurată protecţia anonimatului.
Potrivit Doinei Cosman, preşedintele ARPS şi şeful disciplinei de Psihologie Clinică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în primele trei săptămâni ale acestui an, cinci persoane au recurs la gestul disperat al sinuciderii. Ele ar fi putut fi salvate dacă ar fi avut posibilitatea să discute cu un specialist despre starea lor sufletească, este de părere medicul.
În prima etapă a proiectului, cuprinsă între 2 şi 30 aprilie, ARPS organizează o sesiune de înscriere şi preselecţie a operatorilor voluntari pentru linia telefonică, cei interesaţi fiind invitaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa arps@antisuicid.com. În etapa a doua, persoanele selectate vor participa la cursurile de pregătire organizate de specialiştii ARPS, linia telefonică urmând a fi deschisă după finalizarea cursurilor.
Asociaţia Româna de Prevenţie a Suicidului a fost înfiinţată în 2010 cu scopul de a le permite voluntarilor, cadrelor medicale de specialitate, instituţiilor sau organizaţiilor interesate de acest domeniu să desfăşoare activităţi şi să ia decizii privind prevenirea suicidului. (Agerpres)

Comentarii