De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ambulanţa a lucrat la foc continuu în octombrie: 345 de intervenţii pe zi

sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 02:58
1 MIN
 Ambulanţa a lucrat la foc continuu în octombrie: 345 de intervenţii pe zi

În luna octombrie, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi a înregistrat 10.722 de solicitări, dintre care 6.282 au reprezentat urgenţe medicale, 1.846 au fost urgenţe chirurgicale, iar restul au fost urgenţe obstetricale sau infecto-contagioase. 

Conform reprezentanţilor SAJ, numărul solicitărilor este în continuare foarte mare, în luna precedentă numărul fiind de 10.260 de cazuri semnalate prin apel telefonic la 112. Concret, SAJ a intervenit la un număr de 240 de accidente vasculare cerebrale, numărul acestora fiind cu mult mai mare comparativ cu alte luni, dar şi la alte 41 de cazuri de infarct miocardic acut, 30 de persoane care sufe­reau de angină pectorală sau la patru cazuri de stop cardio-respirator.

De asemenea, foarte multe solicitări au fost pentru dispnee, fiind vorba de 716 cazuri, dar şi 507 cazuri de hipertensiune arterială. „Alte cazuri la care au intervenit echipajele medicale ale SAJ au fost 510 cazuri de psihiatrie, 81 de intoxicaţii involuntare, 141 de cazuri de febră la copil mic sau 57 de naşteri. Alte afecţiuni au fost indigestii, metrotragii, epistaxis, cefalee, sindrom vertiginos. În timpul unei ture de 12 ore s-a ajuns la solicitări cu aproximativ 16 echipaje în oraş şi cu 17 echipaje organizate pe substaţii de ambulanţă pentru celelalte localităţi din judeţ“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ.

Membrii echipajelor au ajuns şi la 53 de cazuri de insuficienţă cardiacă decompensată, 76 de persoane care prezentau diabet decompensat sau 252 cazuri de lipotimii din diferite motive. Reprezentanţii SAJ susţin că, raportat la populaţia judeţului, care depăşeşte 900.000 de locuitori, numărul de echipaje ar trebui dublat pentru a putea face faţă tuturor solicitărilor.

Comentarii