De Business

Punem punctul pe știi

„Se doreste prabusirea «Antibiotice» si o privatizare dubioasa”

miercuri, 26 noiembrie 2003, 00:00
2 MIN
 „Se doreste prabusirea «Antibiotice» si o privatizare dubioasa”

Lumea medicala este indignata de atacurile lansate la sfirsitul saptaminii trecute la adresa conducerii „Antibiotice”. Profesorul George Georgescu, directorul Centrului de Cardiologie Iasi si membru in Consiliul de Administratie al fabricii de medicamente a declarat ca „se pun in circulatie zvonuri care au ca scop inlaturarea unei conduceri eficiente, cu finalitatea de a inlesni prabusirea economica a societatii si o privatizare dubioasa in favoarea unor grupuri de interese rau intentionate”. El spune ca anumite firme romanesti si straine care vor sa patrunda pe piata sint nelinistite de faptul ca „Antibiotice” si-a „marit portofoliul de produse valoroase, realizate la standarde de calitate ridicata, pe care le desface la preturi mai avantajoase decit concurenta”.
Georgescu este de parere ca este „absurd si de rea credinta” sa afirmi despre „Antibiotice” ca a fost infestata de firme capusa, atita timp cit performantele firmei, din ce in ce mai bune de la an la an, contrazic acest lucru.
„Pharma” a vindut la preturi de producator
Gabriela Streit, presedinta Colegiului Farmacistilor, a declarat ca „de la aparitia «Pharma» si pina acum noi am beneficiat de medicamente de la aceasta societate la preturi de producator, ceea ce ne-a ajutat foarte mult. In conceptia mea, pentru ca «Pharma» sa fie o firma capusa ar insemna ca toata conducerea sa fie actionara aici si sa vinda cit mai scump posibil. Ori nu este asa. Depozitul a aparut ca o necesitate odata cu aparitia Ordonantei 152/1999 iar conducerea de la «Pharma», din cite stiu eu, nu mai lucreaza la «Antibiotice».
Trebuie mentionat ca din cauza restantelor pe care le avea la buget in 2000, la momentul constituirii „Pharma”, „Antibiotice” nu putea participa la licitatiile pentru medicamente din spitale.
„Participarea produselor «Antibiotice» la licitatiile electronice si clasice prin intermediul «Pharma», care nu avea si nu are restante la buget a adus economii sistemului national de sanatate estimate la peste 30 de milioane de dolari pe an”, a explicat directorul general de la fabrica de medicamente, Ioan Nani.
Anul viitor, pentru obtinerea certificatului de buna practica (GMP) pentru depozite, se vor investi 6 miliarde de lei in cele sase depozite din tara ale „Pharma”. (A.PRODAN)

Comentarii